به گزارش «شیعه نیوز»، مقامات منطقه مسلمان نشین سین کیانگ برنامه ای را با عنوان "هدف، زیبایی است" آغاز کرده اند که هدف آن تشویق زنان محجبه به کنار گذاشتن حجاب است اما این برنامه با استقبال روبه رو نشده است.
در شهر کاشقار واقع در منطقه مسلمان نشین سین کیانگ چین، یکی از کارمندان زن شهرداری، دو زن را در خیابان متوقف می کند و کارت ملی آنها را برای ثبت اسمشان درخواست می کند. تنها گناه این دو زن، داشتن حجاب است؛ اقدامی که مقامات محلی چین با آن مخالفت می کنند.
منطقه سین کیانگ با ۲۱ میلیون جمعیت یکی از مناطق خودمختار چین است. براساس آمارهای موجود، از جمعیت یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفری چین، ۳۹ میلیون نفر آنها مسلمان هستند که ۳ درصد جمعیت این کشور را تشکیل می دهد. جمعیت مسلمانان چین شامل ۳۶ میلیون نفر سنی مذهب و بیش از سه میلیون شیعه مذهب است.
بر اساس جزئیات برنامه "هدف زیبایی است"، ایستگاه های بازرسی در خیابان ها ایجاد شده است که باعث می شود احساس کینه مردم مسلمان یا همان ایغورها در برابر مقامات چینی افزایش یابد.
ایغورها دولت چین را به تلاش برای سرکوب سنت های فرهنگی و دینی خود متهم می کنند.
یک زن ۲۵ ساله که سر و صورت خود را با حجاب توری سفید رنگی پوشانده است با دل شکستگی می گوید: دو مرتبه مجبور شدم کارت ملی خود را نشان ماموران بدهم. ما نیازمند حفظ سنت های خود هستیم و آنها باید این موضوع را درک کنند.
این زن جوان اضافه کرد: زنانی که از سوی کارمندان شهرداری متوقف شوند مجبور می شوند فیلمی را مشاهده کنند که در آن لذت های نداشتن حجاب راتبلیغ می کند اما این فیلم ذهن مردم را تغییر نمی دهد.
منطقه سین کیانگ در سال های اخیر بارها شاهد درگیری های شدید میان نیروهای دولتی و افرادی از مسلمانان این منطقه بوده است.
دولت چین بارها این ناامنی ها را به افراط گرایان، تروریست ها و تجزیه طلب ها نسبت داده است.
در ماه آوریل گذشته هم درگیری هایی میان پلیس و برخی ساکنان منطقه مسلمان نشین مارالبیشی روی داد که منجر به کشته شدن ۲۱ نفر شد. این درگیری ها بعد از آن آغاز شد که یک کارمند اداره دولتی تلاش کرد یک زن را به برداشتن حجابش وادار کند.
یکی از سایت های اینترنتی در چین می نویسد: البته ممنوعیت داشتن حجاب به صورت علنی و شفاف اعلام نمی شود اما هدف از برنامه "هدف زیبایی است" تبلیغ و گسترش استفاده از وسایل آرایشی برای زنان و دست برداشتن آنان از حجاب است.
برخی از ساکنان مناطق مسلمان نشین چین نیز می گویند: زنان باید بی حجاب باشند تا بتوانند وارد بانک، دادگاه یا دیگر ادارات شوند. مردان هم باید صورت خود را بتراشند و ریش نداشته باشند.
یک خیاط هم گفته است که از او خواسته شده از دوخت نوعی لباس بلند زنانه که به همراه حجاب سر پوشیده می شود خودداری کند.
یکی از کارمندان حاضر در ایستگاه های هدف زیبایی است نیز گفت هدف این برنامه، افزایش و تقویت امنیت است.
این گزارش ادامه می دهد: برخی زنان به هنگام نزدیک شدن به ایستگاه های بازرسی، حجاب خود را برمی دارند تا از بروز مشکل جلوگیری کنند.
منبع: صراط به نقل از خبرگزاری فرانسه