صندوق بین المللی پول: اقتصاد چین در وضعیت بحرانی قرار ندارد

yuan-vs-usd
تهران - ایرنا - صندوق بین المللی پول، چالش های اخیر اقتصاد چین را در رسیدن به رشد پایدار و ایمن طبیعی دانست و گفت: وضع اقتصاد این کشور بحرانی نیست.
صندوق بین المللی پول: اقتصاد چین در وضعیت بحرانی قرار ندارد
کارلو کوتارلی مدیر اجرایی صندوق بین لمللی پول، گفت: هنوز خیلی زود است که در مورد چین از بحران اقتصادی صحبت کنیم.
سخنان کوتارلی در واکنش به افزایش اخیر چالش های اقتصادی در دومین اقتصاد جهان است. شاخص سهام سه شنبه گذشته در بازارهای چین همچنان به افت خود ادامه داد. شاخص ترکیبی بورس شانگهای، شش درصد افت کرد و به تقریبا ۳۰۱۷ رسید که در ادامه سقوط ۸٫۵ درصدی و تکان دهنده دوشنبه گذشته بود. دوشنبه گذشته، بازارهای بورس اروپا و آمریکا هم شاهد سقوط استثنایی شاخص بودند.
همه اینها ناشی از فروش سهام توسط سرمایه گذارانی بود که نگران وضعیت اقتصادی چین هستند. سرمایه گذاران نگران این مساله هستند که شرکت ها و کشورهایی که به تقاضای شدید بازار چین وابستگی دارند، تحت تاثیر قرار گیرند.
بانک مرکزی چین پس از آنکه دو هفته پیش اقدام به کاهش ارزش یوان در برابر دلار آمریکا کرد، نرخ های بهره در این کشور را نیز کاهش داد و به این نگرانی دامن زد که سیر نزولی اقتصاد این کشور بدتر از آن چیزی است که قبلا تصور می شد.
شاخص بازار سهام چین در واکنش به آمارهای ضعیف اقتصادی این کشور از اواسط سال جاری بیش از ۳۰ درصد کاهش یافته و این واقعیت را نشان می دهد که رشد اقتصادی چین بسیار کمتر از رشدی است که بسیاری بدان عادت کرده اند.
کاهش نرخ رشد اقتصادی چین با پیش بینی های وحشت آوری در مورد آینده چین و اقتصاد جهانی همراه شد. به هر حال، کوتارلی بسرعت به سرمایه گذاران اطمینان داد که کاهش نرخ رشد اقتصاد چین، لازمه تنظیم اقتصاد این کشور برای رسیدن به یک رشد پایدار و ایمن است.
این مقام عالیرتبه صندوق بین المللی پول تاکید کرد، سیاست های پولی در سال های اخیر بسیار پرهزینه شده اند و کاهش نرخ رشد چین، بخشی از برنامه انتقال این کشور به یک رشد ایمن تر و پایدارتر است.
وی اظهار داشت: نرخ رشد واقعی اقتصاد چین در حال کاهش است اما این یک اتفاق کاملا طبیعی است.
وی ادامه داد: آنچه در روزهای اخیر اتفاق افتاد، برای بازارهای مالی شوک آور بود اما یک پدیده طبیعی است.
صندوق بین المللی پول پیش بینی می کند نرخ رشد اقتصادی چین در سال میلادی جاری ۶٫۸ درصد خواهد بود که هرچند کمتر از سال گذشته است، هنوز هم به نرخ رشد هدف هفت درصدی این کشور نزدیک است.
چین پس از آمریکا، دومین اقتصاد بزرگ جهان است که تغییر و تحولات اقتصاد آن، اقتصاد جهانی، به ویژه اقتصادهایی مانند ایران که چین مهمترین شریک تجاری آنها است را تحت تاثیر قرار می دهد.

Start typing and press Enter to search