ساخت بزرگترین نیروگاه برق حرارتی اقیانوسی در چین
محققان قصد دارند به زودی ساخت بزرگترین نیروگاه تبدیل انرژی حرارتی اقیانوسی OTEC را در چین آغاز کنند.
شرکت لاک هید مارتین نخستین سیستم تبدیل انرژی حرارتی اقیانوسی(OTEC) را در دهه ۱۹۷۰ برای تولید برق ساخت. این شرکت در سال ۲۰۰۹ نیز موفق به انعقاد قراردادی برای ساخت یک نیروگاه پایلوت OTEC در هاوایی شد.
ظاهرا این پروژه برای هاوایی لغو شده است اما این شرکت قصد دارد اکنون این نیروگاه را با همکاری شرکای هنگ کنگی – شرکت رین وود- در سواحل جنوب چین بسازد.
نیروگاه OTEC از تفاوت طبیعی دما بین اعماق سرد آب و سطح گرم آن برای تولید برق استفاده می کند. انواع مختلفی از سیستم OTEC وجود دارد اما نمونه اولیه این نیروگاه که قرار است ساخته شود احتمالا یک سیستم چرخه بسته خواهد بود.
این سیستم آب گرم سطحی را به یک مبادله گر گرمایی پمپاژ می کند تا مایع را با نقطه جوش پایین تبخیر کند. از بخار گسترش یافته به منظور به حرکت انداختن توربین تولید برق و سپس از آب سرد دریا برای متراکم کردن بخار و در واقع بازیافت آب استفاده می شود.
نیروگاه های OTEC می توانند آب سرد را به عنوان محصول فرعی برای تهویه هوا یا سردسازی در مناطقی در نزدیکی نیروگاه مورد استفاده قرار دهند.
نیروگاه پایلوت OTEC هاوایی که به تعویق افتاده است، بزرگترین نمونه اولیه نیروگاه ساحلی ۱۰ مگاواتی OTEC است که تا به امروز طراحی شده است. مانند پروژه هاوایی، پروژه OTEC چین نیز که ۱۰ مگاواتی است می تواند راه را برای نیروگاه های ظرفیت بالاتر از ۱۰ تا ۱۰۰ مگاوات هموار سازد.